Cel mai mare manager de active din lume care a criticat monedele virtuale face primul pas catre investitiile in bitcoin

Posted by

BlackRock este unul dintre cei mai mari manageri de active din lume care a criticat pana nu demult monedele virtuale si care in prezent face primul pas catre investitiile in bitcoin. Acesta vrea sa isi adauge noi contracte in bitcoin pe lista acelor active eligibile pentru ceea ce inseamna investitii. Pana in prezent nu a avut de-a face cu lumea criptomonedelor, iar reprezentantii de la BlockRock au tot criticat aceste monede virtuale de-a lungul timpului.

De altfel acestia isi doresc investitii in contracte futures care au la baza suport bitcoin si care se vor realiza prin doua fonduri ce sunt administrate de catre marea companie, mai exact BlockRock Strategic Income Opportunities si BlackRock Global Allocation Fund, avand in vedere documentatia care a fost deja depusa la Comisia pentru bursa si valori imobiliare. Prin aceasta metoda investitiile vizeaza in mod express acele contracte futures decontate in numerar, fiind tranzactionate pe burse de marfuri inregistrate la Comisia pentru Tranzactionarea Contractelor Futures pentru Marfuri.

Se stie faptul ca pana acum clientii BlockRock nu au avut acces la investitii in monede virtuale prin nicio metoda. Ba mai mult decat atat prin anul 2017, Larry Fink, CEO-ul Black Rock aducea critici dure la adresa bitcoin dupa cum relateaza Investing.com numind aceasta criptomoneda – indice al spalarii banilor. In repetate randuri BlockRock a avertizat ca volatilitatea acestor monede virtuale este mult mai mare fata de cea a actiunilor din timpul crizelor financiare.

Ei considerau in 2018 ca aceste criptomonede ar trebui luate in calcul doar de acei investitori care isi permit si pot face fata cu brio unor pierderi. Astfel ca tot in anul 2018, CEO-ul de la Block Rock a afirmat că nu exista niciun fel de interes pentru investitii in moneda virtuala bitcoin din partea clientilor lor. Insa spre sfarsitul anului trecut, 2020, aceasta parere critica despre bitcoin a CEO-ului pare ca s-a schimbat. Si in cele din urma acesta ar fi afirmat ca „bitcoin poate deveni o piata globala” potrivit celor de la Bloomberg.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *