ASUS anunta placile grafice AMD Radeon RX 6600 XT

Posted by

Placi de o inalta performanta ROG Strix si ASUS Dual AMD Radeon fac accesibil tuturor utilizatorilor arhitectura AMD RDNA 2 pentru gaming. Pentru imaginile de exceptie, placile grafice ASUS AMD Radeon RX 6600 XT au parte de cel mai recent GPU AMD. Un al punct foarte al placilor grafice ROG Strix AMD Radeon RX 6600 XT se refera la integrarea componentelor si a tehnologiilor de racire avansate.

Si mai mult decat atat sa nu uitam de aspectul rafinat al ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT, cu ale sale caracteristici premium. Dupa cum stiti ASUS a anuntat placile grafice ROG Strix si ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT, acestea avand o arhitectura de gaming AMD RDNA 2 intocmai pentru a oferi publicului larg performante extraordinare si o racire pe masura.

De altfel eficienta arhitecturei AMD RDNA 2 a fost dovedita pe intreaga linie de produse care sunt de inalta performanta AMD Radeon RX 6000, astfel incat jucatorii au fost atrasi de cele mai bune efecte vizuale redate pe monitoare, avand o rezolutie inalta, dar si rate de improspatare ridicate. Iar placile grafice recente ROG Strix si ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT de la ASUS ofera cele mai inalte standarde ale arhitecturii AMD RDNA 2 pentru performante foarte rapide si experiente fluide in cele mai noi titluri AAA, avand parte de o grafica realista.

Performante puternice si stil indraznet pentru ROG Strix si AMD Radeon RX 6600 XT

Placa grafica ROG Strix AMD Radeon RX 6600 XT dispune de patru conducte de caldura, dar si de o placa mare pentru a putea indeparta caldura de la GPU, dar si de la memoria GDDR6. Bineinteles cele 4 conducte trec printr-un radiator care are o suprafata mare si care favorizeaza schimbul rapid de caldura, astfel incat sa se obtina temperaturi mult mai scazute si in acelasi timp cele mai mari frecvente posibile.

De asemenea amintim si de perechea de ventilatoare care au parte de cel mai nou design Axial-tech si care antreneaza un debit destul de mare de aer prin radiator si fara ca nivelul de zgomot sa fie crescut. Iar acest efect este obtinut prin intermediul numarului mare de pale, butuci mai mici de ventilator, dar si prin designul palelor si al inelelor bariera crestate cu scopul de optimizare a fluxului de aer prin radiator, directionand intr-un mod silentios aerul acolo unde este necesar si util.

Performanta acestuia se poate optimiza prin utilizarea a doua profiluri diferite de ventilator si de putere, utilizand comutatorul Dual-BIOS de pe placa. Acesta ofera un flux si mai mare de aer, cele mai mari frecvente, dar si cel mai bun potential de overclocking. Iar modul silentios permite o curba mai putin agresiva a ventilatorului, astfel incat sa permita performante ridicate.

Prin urmare modul 0dB in ambele profiluri le pot permite ventilatoarelor sa se opreasca complet mentinand nivelul de zgomot cat mai mic, in momentul in care ruleaza un joc. Placa grafica ROG Strix AMD Radeon RX 6600 XT este proiectata astfel incat sa arate bine, dar sa aiba parte si de cele mai inalte performante.

Carcasa prezinta cele mai indraznete accente, unghiulare, care sunt reliefate cu textul ROG in stil cyberpunk. Iar placa din aliaj de pe spate se intinde pe toata lungimea produsului, fiind decorata la randul ei cu o grafica ROG. Cat despre accentual Aura RGB de pe marginea stanga a placii putem spune ca este lasata sa straluceasca LED-urile RGB adresabile de dedesubt.

Totodata suportul Aura Sync le permite utilizatorilor sa sincronizeze in cel mai usor mod cu putinta culorile preferate, dar si efectele de iluminare cu toate echipamentele compatibile din configuratia sistemului lor.

Performanta inalta pentru ASUS Dual si AMD Radeon RX 6600 XT

Putem spune despe placa grafica ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT ca este ideala pentru toti acei utilizatori care prefera performanta intr-un design rafinat. Precum ROG Strix, si aceasta placa utilizeaza doua ventilatoare Axial-tech pentru a conduce aerul rece printr-un radiator cu o suprafata destul de mare.

De asemenea aceste ventilatoare se pot seta astfel incat sa se opreasca in momentul in care placa nu mai este exploatata, fiecare dintre ventilatoare utilizand rulmenti cu bile dubli pentru a avea o durata de viata cat mai lunga. ASUS Dual Radeon RX 6600 XT are parte de o carcasa cu design rafinat, care beneficiaza de accente negre si argintii, avand texturile contrastante si taieturile geometrice.

Placa din aliaj de pe spate acopera intreaga lungime a produsului, intarind PCB-ul si in acelasi timp adaugand un element estetic cu grafica ASUS. Totodata tehnologia de asamblare Auto-Extreme este utilizata pentru intreaga gama de placi grafice ASUS si se asigura ca fiecare componenta este pozitionata cu precizie si lipita, astfel incat sa ofere o durata lunga de functionare.

Specificatiile ROG Strix AMD Radeon RX 6600 XT OC si Dual AMD Radeon RX 6600 XT OC sunt urmatoarele:

  • AMD Radeon RX 6600 XT GPU;
  • Memorie 8 GB GDDR6;
  • Interfata PCIe 4.0;
  • O iesire nativa HDMI 2.1;
  • 3 iesiri native DisplayPort 1.4a;

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *