Sfaturi pentru incepatori, ce sa nu faceti

Posted by

Sunt tot mai multe persoane pe grupurile de Facebook, Telegram, Whatapp care recomanda tot felul de monede si astel gasesesc incepatori creduri, care nu cunosc piata si care se aventureaza in aceasta lume noua a criptomonedelor fara sa aiba cunostinte de baza pentru trading, investitii sau alegerea unor proiecte pe baza unei analize si nu din auzite.

Astfel am creat o scurta lista cu lucruri de evitat, ca sa nu le spunem greseli pe care cei aflati la inceput de drum au tentinta de a le face.

1. Nu participati NICIODATA la grupuri de pump de pe telegram sau alte canale. De obicei sunt o mare teapa si de aceste grupuri profita din plin cei care le fac, de obicei cand se anunta o crestee artificiala pana la un anumit prag, poti fi sigur ca cei din spatele acestui PUMP au vandut deja in profit si va lasa pe voi sa va descurcati cu eventualele pierderi.

2. Nu faceți leverage trading (aici e un sfat general valabil pe care il dam atat investitorilor din lume cripto cat si celor care fac tranzactii pe alte burse)

3. Invatati pe cont propriu analiza tehnica a graficelor, candlestick, rsi, suport si rezistenta. Exista o multitudine de materiale informative dedicate analizei tehnice si nu va trebuie decat timp si rabdare sa le studiati si sa invatati cum sa le folositi in folosul vostru.

4. Nu va atașați emoțional la o cripto valuta (Spre exemplu de proiectele romanesti, sau de faptul ca o anumita moneda are o conotatie speciala pentru tine)

5. Nu investiti pe baza sfaturilor unor prieteni, chiar si daca sunt prieteni apropiati si stiti ca va vor binele, e posibil sa se insele in privinta unui anumit proiect si sa greseasca iar asta iti va aduce pierderi.

6. Incercati sa retrageti o parte din profit… eventual daca nu doriti sa scoateti acesti bani ii puteti investii intr-o criptomoneta mai stabila gen BTC sau ETH si nu va focusati doar pe altcoins si proiecte noi.

7. Nu investii mai mult de cat iti poti permite sa pierzi, dar din pacate sunt foarte putini care inteleg cam care este suma pe care si-o pot permite sa o piarda.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *